KERN-traject

Voor wie?

Voel je welkom in dit KERN-traject wanneer je:

 • de diagnose van een prikkelbare darm (PDS) hebt gekregen en daar moet leren mee leven. Je hebt het gevoel dat er meer achter zit en wil op zoek gaan naar onderliggende oorzaken.
 • je buik vol hebt van (chronische) spijsverteringsklachten zoals zure oprispingen, opboeren, maagpijn, winderigheid, rommelende darmen en/of opgezette buik. Je bent benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen op weg naar verlichting van je klachten.
 • je het gevoel hebt dat je klachten gelinkt zijn met hetgeen je eet maar je er niet exact de vinger kan opleggen hoe dat precies komt.  
 • je niet goed in je vel voelt, last hebt van een hersenmist en/of weinig energie hebt. Je wil ervaren hoe voeding en levensstijl je gemoed op een positieve manier kunnen verbeteren, zodat jij meer balans ervaart.
 • op dit moment de moed verloren bent omdat je al van alles geprobeerd hebt om je beter te voelen en niks lijkt te werken. Je bent helemaal klaar met je moe en futloos te voelen.
 • laboresultaten en/of een diagnose hebt via je arts en hier graag samen aan de slag mee wil gaan. Deze diagnose kan onder andere een hyperpermeabele darm (ook wel leaky gut genoemd in de volksmond), een SIBO (bacteriële overgroei in de dunne darm), voedselintoleranties, een darmdysbiose, schimmels en/of parasieten zijn. Al deze aspecten nemen we mee in ons verhaal. 


Werkwijze

 • Voor het intakegesprek vraag ik je een vertrouwelijke vragenlijst in te vullen en door te sturen. Ik krijg op die manier al een eerste zicht op je vraag en klachten. Zo kan ik me voorbereiden op het intakegesprek. Dat maakt dat we tijdens het eerste gesprek sneller van start kunnen gaan en tot de kern van je vraag komen. 
 • Tijdens het intakegesprek  overlopen we de ingevulde vragenlijst en duiken we er dieper in. Ik breng je ziektegeschiedenis en je huidige klachten verder in kaart. Van daaruit gaan we op zoek naar de oorzaken van de disbalans in je darmen. Op die manier kunnen we deze problematiek aanpakken bij de wortel. 

 • Een gefaseerde aanpak in darmtherapie is een sleutel tot herstel. Deze aanpak vraagt engagement, geduld en vertrouwen. Als ervaringsdeskundige en uit de ervaringen van mijn cliënten kan ik met een gerust hart zeggen: deze aanpak loont. 

  Het KERN-traject is opgebouwd uit een darmherstelplan bestaande uit 4 fasen. Ik begeleid je hier stap voor stap in. Ik maak dit traject helemaal op jouw maat.

  • Fase 1: tot rust brengen van de spijsvertering zodat jij en je systeem even op adem kunnen komen. Dit doe ik onder andere door triggers uit je voeding te halen en darm ondersteunende voeding toe te voegen. 
  • Fase 2: inzoomen op en aanpakken van de onderliggende oorzaken van je klachten. Wanneer je hier nog geen zicht op hebt, gaan we hier samen naar op zoek aan de hand van labo analyses zoals een uitgebreide bloed- en stoelganganalyse, een SIBO-ademtest en/of een voedselintolerantietest. 
  • Fase 3: herstellen van het darmslijmvlies.
  • Fase 4: in balans brengen van de darmflora en herintroduceren van voedingsmiddelen.

  Ik geef zowel voedingstips, advies rond supplementen en andere levensstijlinterventies. Stressreductie vormt een rode draad doorheen alle 4 de fasen van het darmherstelplan. Lichaamsbewustzijn is eveneens een wezenlijk onderdeel van dit traject. 


Praktisch

 • Het herstellen van een disbalans in je darmen vraagt tijd. Een KERN-traject duurt gemiddeld tussen de 7 en 10 maanden. Het bestaat uit 6 individuele sessies: 1 intakegesprek, 1 gesprek per fase en 1 afrondingsgesprek. De tijd tussen de gesprekken door is afhankelijk van persoon tot persoon.
 • Het intakegesprek duurt 1,5 uur. Voor de overige gesprekken, voorzie ik telkens 1 uur. Het intakegesprek kost 120 euro voor 1,5 uur. Voor de opvolgingsgesprekken betaal je 90 euro per uur.
 • De gesprekken gaan voorlopig enkel online door via google meet of zoom.
 • Je krijgt tijdens de sessies concrete tips mee van mij. Tijdens de opvolggesprekken gaan we na wat werkt, wat niet en sturen we bij waar nodig.
 • Wanneer je tussen de gesprekken door op bepaalde problemen stoot of met vragen zit, dan mag je mij  steeds mailen. Ik zet je met plezier terug op weg.


 • Resoneert dit traject met hetgeen jij nu nodig hebt, maar zit je nog met een aantal vragen, mail me gerust. We kunnen ook een  online kennismakingsgesprek van 30 minuten inplannen als jij dat wenst. Zo leer je mij en mijn werkwijze al een beetje kennen. Van daaruit kan je aftoetsen of je samen op weg wil in dit KERN-traject. Voor dit kennismakingsgesprek reken ik 30 euro aan. 


 • Heb je na dit traject nog nood om verder opgevolgd te worden, dan kan dit in de vorm van een KERN-gesprek.

Ja! Ik wil me graag inschrijven voor een KERN-traject.


Lieve, 38 jaar

'Ik werd via de huisarts doorverwezen naar Isabelle omdat ik een hyperpermeabele darm, een darmdysbiose en een parasiet had. Ik voelde me instant op mijn gemak bij haar. Ze is heel toegankelijk en laagdrempelig, zonder al te veel poespas, recht door zee. Het is een heel warme dame met veel kennis van zaken en een hart voor hetgeen ze doet én voor de mensen die ze begeleidt. Ze begeleidde me op mijn tempo door het darmherstelplan. Ik had de hoop al een tijdje opgegeven dat ik ooit van mijn darmklachten verlost kon geraken, maar al na één sessie voelde ik beterschap. Dat motiveerde me om door te gaan. Wanneer ik het even niet meer zag zitten, dan kon ik steeds bij Isabelle terecht. Ze loodste me echt door dit traject. Ik ben haar enorm dankbaar dat ze mij terug in contact heeft gebracht met de signalen die mijn lichaam me geeft. Ik was dat volledig verleerd. Duizendmaal dank!'